Wooning Web Solutions
Fysio Voorhof Delft :: Homepage
Fysiotherapie
 

  Home

  Wie zijn wij?

  Onze Visie

  De Praktijk

  Fysiotherapie

  Babymassage

  Huisregels

  Tarieflijst

  Vacatures

  Links

  Klachten

  Contact

  Nieuws

  Privacyreglement

  English


Wat is Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is een deskundige op het gebied van het houding- en bewegingsapparaat. Hij of zij adviseert, begeleidt en behandelt patiŽnten met allerlei verschillende lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld lage rugpijn. Een fysiotherapeut heeft minimaal een vierjarige HBO-opleiding afgerond.

Welke ziektes en aandoeningen behandelt de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut houdt zich bezig met klachten van het bewegingsapparaat. Dat kan gaan om sportblessures, klachten door overbelasting, klachten vanwege een ongeval, ziekte of verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Een fysiotherapeut houdt zich verder bezig met de behandeling van pijn, zwellingen of ademhalingsproblemen, de begeleiding bij herstel van een botbreuk of na een operatie. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klachten door vragen te stellen en een lichamelijk onderzoek te doen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelprogramma op.

Welke behandelingen geeft de fysiotherapeut?

Het belangrijkste onderdeel van de behandeling is de bewegingstherapie waarbij mensen begeleid worden in het doen van specifieke oefeningen. Soms worden hierbij hulpmiddelen gebruikt zoals een hometrainer, een evenwichtstol, ballen of stokken. Deze therapie is bedoeld om door middel van oefeningen de spieren te versterken, de lichaamshouding te verbeteren, gewrichten te mobiliseren, de ademhaling te verbeteren, de circulatie te bevorderen, het uithoudingsvermogen te vergroten of lichaamsdelen te ontspannen.
Een fysiotherapeut kan ook andere behandelingen toepassen zoals: massage, manipulatie en mobilisatie

Wanneer en hoe komt men bij de fysiotherapeut terecht?

Sinds 1 januari 2006 hebben patiŽnten geen verwijsbriefje meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut.†U kunt dus naar de fysiotherapeut met en zonder verwijsbrief

De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coŲrdinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Als u besluit rechtstreeks naar een van onze fysiotherapeuten te gaan, dan zal deze eerst een zogenaamde screening uitvoeren. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door onze fysiotherapeut, dan kan hij, in overleg met u aan de slag. Zo kunt u 'direct' beginnen met werken aan uw herstel. Immers hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.